Secţia de boli infecţioase nu are autorizaţie la incendiu

Secţia de boli infecţioase nu are autorizaţie la incendiu

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Prahova nu avea autorizaţie la incendiu. Unitatea medicală a primit mai multe amenzi, însă managerul susţine că acel pavilion funcţiona perfect şi nu s-au găsit nereguli la ultimele controale. Dacă personalul aflat pe secţie nu ar fi stins incendiul cu extinctoarele, probabil acum ar fi fost şi mai mulţi morţi, spun reprezentanţii spitalului.

Pavilionul unde se află Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Prahova era renovat recent. Ba chiar instalaţia electrică a fost modernizată la începutul anului. Secţia însă nu avea autorizaţie la incendiu

Unitatea medicală a primit mai multe amenzi în urma controalelor. Doar anul trecut, spitalul a primit 10 amenzi în
valoare de 65 de mii de lei, iar pentru secţia de Boli Infecţioase s-a primit o amendă de 3000 de lei pentru
gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale. Şi anul acesta spitalul a primit o amendă de 20.800 de lei.

90% din problemele semnalate în acel raport au fost remediate, spune managerul. Exctinctoarele au ajutat şi au făcut ca incendiul să nu fie unul de proporţii. În 13 minute de la izbucnire şi în 3 minute de la venirea pompierilor, flăcările au fost stinse. Pentru a evita astfel de tragedii, un inginer de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi spune cum ar trebui procedat în ceea ce priveşte instalaţia de oxigen.

La Ploieşti, autorităţile cred că scurtcircuitul provocat la priză în combinaţie cu incărcătura mare de oxigen din salon au făcut să izbucnească incendiul. Din păcate nu este prima tragedie de acest fel în spitalele din România. Luna trecută, 7 oameni au murit după ce un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. La începutul anului, Spitalul Matei Balş din Capitală a fost cuprins de flăcări şi 20 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma lui. La fel şi anul trecut la Neamţ. 15 pacienţi aflaţi pe Secţia de Terapie Intensivă infectaţi cu Covid-19 au murit în urma unui incendiu de proproţii cauzat de o candelă aflată în salon.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt