Sediul ANCOM din Bucureşti a fost spart

Sediul ANCOM din Bucureşti a fost spart

Jaf la una dintre cele mai importante instituţii ale statului român! Patru persoane au încercat să pătrundă în sediul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii. Când poliţiştii au ajuns la faţa locului au descoperit că paznicul de serviciu era băut!

Şi cel mai grav este că instituţia era păzită şi de o echipă de jandarmi, care nu a văzut cum făptaşii încercau să pătrundă în clădire. O femeie a fost prinsă cu trei telefoane asupra ei, iar alţi trei complici de-ai săi sunt căutaţi de poliţişti. 

La ora şapte şi jumătate, butonul de panică de la sediul ANCOM din Bucureşti era apăsat de jandarmi. Ei au fost alertaţi de paznicul de serviciu. Bunuri pe care femeia le-a ridicat din birourile de la etajul 2 al instituţiei. Alături de cei trei complici, hoţii au rupt un grilaj de la parcarea subterană a sediului ANCOM şi au pătruns în clădire. Când butonul de panică a fost apăsat, cei trei bărbaţi au fugit de la faţa locului, iar femeia a fost prinsă cu telefoanele noi, în cutii. 

Femeia se află în custodia politiştilor, care încearcă să-i identifice pei ceilalţi trei complici. reprezentanţii Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii au transmis că nu s-a înregistrat nicio pierdere în ceea ce priveşte bunurile instituţiei, însă nu au explicat de ce angajaţii aveau în birouri telefoane noi, în cutie. Instituţia nu a oferit niciun comentariu cu privire la cum a putut să aibă loc acest incident. 

ANCOM este o instituţie autonomă a statului aflată sub control parlamentar. Ea monitorizează şi controlează piaţa comunicaţiilor electronice. Anul trecut, de exemplu, a terminat licitaţia frecvenţelor 5G, pentru care companiile de telecomunicaţii au plătit peste 430 milioane de euro, bani care au ajuns la bugetul de stat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt