Şeful ANPC, despre acuzaţiile primarului Sectorului 1: Doamna Clotilde Armand, în aceeaşi serie de descoperiri ar trebui să introducă şi descoperirea roţii şi apei calde

Şeful ANPC, despre acuzaţiile primarului Sectorului 1: Doamna Clotilde Armand, în aceeaşi serie de descoperiri ar trebui să introducă şi descoperirea roţii şi apei calde

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat luni, despre acuzaţiile care i-au fost aduse de primarul Sectorului 1, că Clotilde Armand, în aceeaşi serie de descoperiri ar trebui să introducă şi descoperirea roţii şi apei calde, el precizând că aceste elucubraţii că ar încasa chirii printr-o firmă din Panama fac parte din cancanistica care o caracterizează.

„Doamna Clotilde Armand, în aceeaşi serie de descoperiri ar trebui să introducă şi descoperirea roţii şi apei calde, pentru că ceea ce dânsa susţine fără a avea niciun argument altul decât propriile închipuiri este în declaraţia mea de avere încă din 2016. Tot ea spune într-un alt material că firma care deţine spaţiile, nu cea care administrează activitatea de grup, este înfiinţată de mine încă din 1996. Deci trebuie să ne lămurim, am înfiinţat o firmă în condiţii legale, pe care am şi administrat-o şi am apărut şi în spaţiul public ca proprietar de astfel de stabilimente şi ulterior, în momentul în care am hotărât să nu le mai administrez, pentru că nu mai permite statutul de funcţionar public, spaţiile comerciale au fost închiriate de către familia mea”, a spus preşedintele ANPC în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

”Încep să mă întreb ce alte scandaluri şi fumigene va mai găsi Clotilde Armand pentru a i se părea că este un primar destoinic, pentru unul dintre cele mai importante sectoare din Bucureşti”, a mai adăugat Constantinescu.

El a răspuns şi acuzaţiile privind firma de Panama prin care încasează chirie de la clubul respectiv.

”Nu am ascuns niciodată, bazaconiile că eu încasez chirii printr-un offshore din Panama arată care este limita fie de informaţii , fie de prezenţă de spirit a lui Clotilde Armand, pentru că nu poţi plăti facturi din România într-o altă ţară din America Latină, ori aceste elucubraţii fac parte din cancanistica care o caracterizează”, a explicat şeful ANPC. 

Despre legătura dintre preşedintele ANPC şi firma din Herăstrău despre care vorbeşte Clotilde Armand, şeful ANPC a precizat că ”aceasta poate să sugereze foarte multe alte situaţii, fiecare dintre cei sancţionaţi exact aşa cum procedează şi Autoritatea, au dreptul să conteste procesele verbale”. 

”Nu înţeleg de ce a făcut o fixaţie Şi modul în care ea identifică volumul de sunet, pentru că am înţeles de la chiriaşii sancţionaţi că aceştia au contestat tocmai pentru că măsurătorile nu s-au făcut într-o variantă adecvată. De aici şi până la Panama şi toată cealaltă latură, repet, cancanistică a întregii situaţii, sunt ani lumină, sper să o ajute la un moment dat să găsească lucruri mult mai interesante de făcut decât să se agaţe de tot felul de situaţii ca aceasta”, a afirmat Horia Constantinescu.

Preşedintele ANPC a mai arătat că cu siguranţă operatorul economic respectiv dacă va fi sancţionat şi se va lua măsuri împotriva lui, prin forţa legii trebuie să le respecte, excepţie făcând situaţiile în care acesta a ales să conteste.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă, într-o postare pe Facebook, că o singură terasă din Parcul Herăstrău continuă să încalce legea şi bunul simţ cu muzica dată la maxim pe timpul nopţii, nominalizând clubul Kayo, despre care susţine că „îi plăteşte chirie şefului ANPC, secretarul de stat Horia Constantinescu, prin offshore-ul familiei din Panama”. Ea anunţă că a sesizat Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române şi că va cere ANAF confiscarea tuturor veniturilor realizate pe perioada suspendării activităţii.

”Totodată, am dispus verificarea contractelor prin care aceste persoane au dobândit fraudulos spaţii în parcul Herăstrău”, subliniază primarul Sectorului 1. În replică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a afirmat că nu încasează nimic nici în România, nici în Panama şi că nimic din ce a declarat edilul nu are fundament real. El susţine că primarul Sectorului 1 inventează scandaluri pentru că atât pune la dispoziţia societăţii.

”Nu ştiu dacă există vreo autoritate supremă în ţara asta asta care să poată impune pentru lucruri ce sunt discutabile nişte măsuri şi să genereze ulterior atâtea scandaluri câte a generat Clotilde Armand”, a afirmat el. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt