Senatul Statelor Unite a votat o lege care ar putea duce la blocarea TikTok

Senatul Statelor Unite a votat o lege care ar putea duce la blocarea TikTok

Senatul american a aprobat un proiect de lege care ar putea interzice TikTok în America din cauza temerilor legate de securitatea naţională, scrie BBC.

Legea a fost adoptată cu o majoritate covârşitoare - 79 de voturi pentru şi 18 împotrivă, după ce trecuse anterior şi de Camera Reprezentanţilor.

Ea îi oferă proprietarului chinez al TikTok, ByteDance, nouă luni pentru a-şi vinde participaţia sau aplicaţia va fi blocată în Statele Unite.

Proiectul de lege va fi acum predat preşedintelui Joe Biden, care a declarat că îl va promulga imediat ce va ajunge pe biroul său.

TikTok a anunţat deja că va ataca legea în justiţie, unde va susţine că aceasta încalcă primul amendament din Constituţie.

„Este o afacere mare. În decurs de câteva săptămâni au reuşit să treacă o lege prin ambele camere, ceea ce se întâmplă foarte rar”, a declarat pentru BBC, Doug Calidas, expert în tehnologie la Centrul Belfer al Universităţii Harvard.

În cazul în care SUA reuşesc să forţeze ByteDance să vândă TikTok, tranzacţia va avea nevoie şi de aprobarea oficialilor chinezi.

China a promis însă că se va opune oricărei astfel de acţiuni.

 

 

Afla mai multe despresenatstatele unitetiktok
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt