Seniori ţinuţi în mizerie la 40 de grade Celsius

Seniori ţinuţi în mizerie la 40 de grade Celsius

E un scandal care pare fără sfărşit. Scandalul azilelor. Fiecare zi aduce o nouă dezvăluire - e ca şi cum toate lucurile evidente ar fi stat până acum pitite şi ies la iveală, ca la un semn. Azi, a fost vorba despre Piteşti, unde un control de urgenţă la un cămin de bătrâni a adus la lumină imagini sfâşietoare:  zeci de vîrstnici stăteau într-o căldură insuportabilă, fără apă şi mâncare. Angajaţii azilului le confiscaseră telefoanele.  În urmă cu doar câteva zile, echipele de control a avertizat conducerea centrului să remedieze problemele. Din păcate, când s-au întors, azi, lucrurile stăteau şi mai rău.

Aceste imagini au fost filmate la un azil din comuna Găvana, judeţul Piteşti. 42 de oameni în vârstă erau ţinuţi aici în căldură, într-o mizerie de nedescris. Erau nehrăniţi şi nu primeau nici măcar apă. Multe obiecte de mobilier erau rupte, pereţii scorojiţi, iar ferestrele din cămin - acoperite cu vopsea . De multe ori, susţin autorităţile, telefoanele oamenilor erau luate de angajaţi, care le făceau astfel imposibilă legătura cu rudele. 

În urmă cu 10 zile, reprezentanţi de la toate instituţiile de control din Argeş au făcut verificări în centru. Au găsit nereguli şi le-au dat timp patronilor să remedieze situaţia. Însă, nu au făcut-o. În loc să rezolve problemele găsite, conducerea căminului a fost deranjată că toate problemele au fost făcute publice. 

Centrul a primit amenzi de aproape 200.000 de lei şi se ia în calcul închiderea sa. Bătrănii, însă, rămân deocamdată la Găvana. Până ce autorităţile, care vor să-i mute în alte centre sociale, vor decide ceva.
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt