Separatiştii, aliaţii Moscovei

Separatiştii, aliaţii Moscovei

Când toată lumea credea că o să fie pace, au apărut bombardamentele din această dimineaţă, din regiunea
Donbas. Marius Saizu a fost prezent în studioul ştirilor Focus şi a adus lămuriri.

”Foarte mulţi au spus că este o problemă de zile pînă când se va întâmpla o astfel de…provocare. Iar
eu cred că este doar o provocare şi am să vă explic şi de ce! Regiunea Donbas înseamnă estul şi sud estul Ucrainei. O zonă care este sub autoritatea separatişilor de 8 ani. O zonă în care armata ucraineană aproape că nu intră şi se rezumă doar la a asigura acel perimetru. Astăzi de dimineaţă a apărut infomaţia cu acea grădiniţă bombardată, mai exact în care a căzut un obuz. Pe imagini, pe primele imagini de acolo se văd militari ucraineni, adică este aproape imposibil ca tot ei să fi şi bombardat.

În plus…şi surprinzător, separatiştii nu au negat faptul că au atacat acea zonă însă nu au avut grădiniţa în vizor. Adică…o tentativă eşuată de provocare. Mai mult, în toată regiunea Donbas sunt zilnic raportate de către OSCE încălcări ale armistiţiului de încetare a focului. Astfel de provocări probabil că or să mai fie însă nu cred că vor escalada. Asta pentru că Federaţia Rusă a obţinut ce a vrut. Ucraina sa fie înconjurată din toate părţile de forţe ostile administraţiei de la Kiev. Avem Donbas, Crimeea, Transnistria şi…eternul aliat al Moscovei, Belarusul.

În schimb este de văzut care va fi reacţia Ucrainei şi a comunităţii internaţionale în momentul în care separatişii vor ataca…în afara regiunii lor. Dar sunt sigur ca vom mai avea ocazia zilele urmatoare sa analizam situatia din zona

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt