Septembrie, sezon de kitesurfing

Septembrie, sezon de kitesurfing
foto: windsurfing1.ro

Când toamna mai goleşte plajele, iar turiştii sunt din ce în ce mai puţini, alţi iubitori ai mării iau în primire nisipul. Sunt împătimiţii sporturilor nautice, acum ei se pot desfăşura în voie în apă, fără grija turiştilor care i-ar stânjeni. Iubitorii salturilor pe apă cu kiteul  şi-au dat întalnire pe plaja din Constanţa şi au facut spectacol. 

Kitesurfing-ul este din ce în ce mai popular în România. Seamană cu schiul nautic, doar că în locul unei şalupe, sportivul este tras de un zmeu, cu o viteză de 50 km/h, şi poate zbura, pentru câteva secunde, până la înălţimi de 10 metri.
Oficial, sezonul estival s-a incheiat,  însă pentru iubitorii de kite, distracţia abia acum începe. Lunile septembrie şi octombrie sunt cele mai potrivite pentru sporturile nautice: nu mai e nici arşiţa din plin sezon, iar vântul e numai bun. Expertii isi etalează placile de ultima generatie cu care fac salturi impresionante.
Un echipament complet de kitesurfing este cel puţin 1000 de euro, dar poate ajunge să coste cât o maşină. Zmeul, plăcile, hamul de corp şi  vesta de salvare sunt o mică avere. Doar vântul e gratis. 
Meteorologii au vesti bune şi pentru zilele urmatoare. Va fi mai cald, iar briza mării se va face si ea resimtită. Suficient de tare cât să îi atragă pe împătimiţii de sporturi extreme pe litoral. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt