Şi-au făcut Târg de Crăciun în curte. Vizitatorii sunt primiţi cu vin fiert şi turtă dulce

Şi-au făcut Târg de Crăciun în curte. Vizitatorii sunt primiţi cu vin fiert şi turtă dulce

Magia Crăciunului are o strălucire aparte într-un mic sat din judeţul Cluj. Aici, o familie şi-a transformat curtea casei într-un tărâm de basm. Peste 25.000 de leduri, zeci de figurine şi o mulţime de brazi împodobiţi îi aşteaptă pe vizitatorii dornici să simta bucuria sărbătorilor.

Aceştia nu sunt primiţi cu mâna goală, ci cu vin fiert şi turtă dulce. Gazdele spun că poarta curţii lor este deschisă pentru toată lumea în perioada sărbătorilor de iarnă. 

În satul clujean Dezmir, familia Apetrei este deja renumită pentru modul spectaculos prin care reuşeşte să-şi transforme locuinţa, de 4 ani încoace, într-un mic colţ de rai, în perioada sărbătorilor de iarnă. An de an, sute de oameni, atât din Cluj, cât şi din alte judeţe, sunt atraşi de atmosfera de basm din curtea casei familiei Apetrei. 

Pentru a nu-i dezamăgi pe vizitatori, Vlad adaugă în curte noi podoabe în fiecare an. Nu doar vizitatorii sunt încântaţi de curtea care pare să fie a Moşului, ci şi vecinii. Personajele principale ale mini târgului din Dezmir sunt omul de zăpadă gigant, precum şi moşul cu renii săi. 
La sfârşitul acestei săptămâni, familia Apetrei organizează în curtea casei din Dezmir un eveniment special. În cadrul de poveste creat pentru a celebra Crăciunul, vizitatorii sunt aşteptaţi cu vin fiert, ceai, cafea şi turtă dulce. 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt