Sibiul îşi vrea mimul înapoi. Artistul strdal a fost mutat din centru la periferie

Sibiul îşi vrea mimul înapoi. Artistul strdal a fost mutat din centru la periferie
foto: sibiuindependent.ro

,,Ne vrem mimul înapoi”! Aşa începe o petiţie online semnată de peste 1.000 de sibieni, dar şi de turişti. Sunt furioşi pe Primărie, care a decis să-l scoată pe artistul stradal din centrul istoric al burgului medieval şi să-l trimită pe un bulevard dintr-un cartier mărginaş.

Oamenii susţin că locul lui este în inima oraşului şi sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru ca autorităţile să se răzgândească. 

Antonio Vigu este actor şi este un artist stradal din Râmnicu Vâlcea. Numele de scenă - Toni Văruţi. De 15 ani încântă privirile celor care vizitează Piaţa Mare din Sibiu. Îl reprezintă pe Charlie Chaplin, printr-o statuie vivantă, vopsită în alb. De curând, artistul a fost înştiinţat de Primărie că nu mai are autorizaţie să îşi presteze numărul artistic în centrul istorici. A fost trimis pe un bulevard din partea modernă a oraşului, la periferie însă. 

Toni Văruţi a iniţiat o petiţie online prin care speră să convingă autorităţile locale să se răzgândească. Peste 1200 de oameni au semnat-o până acum. Printre ei - şi actorul Mihai Gancea, clown-ul Sibiului, care a trecut printr-o experienţă similară.

Petiţia a fost semnată de localnici şi de turişti care l-au văzut pe mim pe stradă sau pe reţelele de socializare, unde acesta postează momentele de interacţiune cu publicul.  De cealaltă parte, Primăria Sibiu spune că vrea să direcţioneze astfel de momente artistice către alte zone ale oraşului.

Toni Văruţi sau Charlot de Sibiu aşteaptă acum o decizie finală, speră el, favorabilă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt