Sinistraţii din Crevedia. Frig şi frustrare

Sinistraţii din Crevedia. Frig şi frustrare
foto: INQUAM Photos / George Călin

Au trecut deja trei luni de la exploziile din Crevedia care au distrus mai multe case. Acum oamenii au rămas cu puţine speranţe că îşi vor găsi dreptatea. În prag de iarnă, unii locuiesc şi acum în containere de tablă primite de la Guvern.

În ajunul Zilei Naţionale, de Sfântul Andrei, sunt şase grade în localitatea Crevedia. Seara este mult mai frig, spre 0 grade. Şi aşa a ieşit doamna Vasilica Niculae din casă şi a luat-o către containerul din curte, unde are acum bucătăria. Camera ei a fost distrusă complet de suflul deflagraţiei de acum trei luni.

Staţia GPL nu a mai fost reparată iar terenul pe care au fost casele distruse de explozie a fost nivelat.  Asta s-a întâmplat şi cu gospodăria familiei Barbu, unde în picioare a mai rămas doar poarta de la curte. Cei doi soţi şi-au pierdut viaţa şi nu au fost singurii care au dispărut în urma acestei tragedii. 

500 de lei dintr-o pensie de 1.100 lei pe lună. De restul, trebuie să trăiască. În actualele condiţii îi este şi mai greu. Şi inginerul Constantin Gavrilescu a pierdut tot în urma exploziei. Casa lui era gard în gard cu staţia GPL.  Bărbatul credea că a ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii companiei după mai multe negocieri. Ba chiar i s-a promis că o să aibă o casă până la jumătatea lui noiembrie doar ca acum e deja decembrie.

Şi în această incertitudine se află de mai mult de două luni. Acum se pregăteşte să sărbătorească de 1 decembrie. Avocatul firmei Flagas nu a dorit să comenteze, pe motiv că este într-o minivacanţă. Nici un angajat al companiei nu a fost de găsit, iar la primărie bătea vântul.

Localnicii din Crevedia cer daune de 8,5 milioane de euro companiei Flagas. Cât despre 1 Decembrie şi patriotism... 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt