Sistem de recunoaştere facială la metrou

Sistem de recunoaştere facială la metrou

Moscova a devenit primul oraş din lume unde, accesul la metrou, se face prin recunoaştere facială! Călătorii din
capitala rusă trebuie să îşi descarce o aplicaţie pe telefoanele mobile şi să ofere câteva informaţii personale.
Sunt însă voci care suţin că sistemul încălcă drepturile şi libertăţile oamenilor.

Tehnologia de recunoaştere facială funcţionează cu ajutorul aplicaţiei FacePay, în care utilizatorii trebuie să îşi introducă o poză cu ei, datele cardului bancar şi cele ale abonamentului la metrou. Odată ce aceste informaţii au fost încărcate în aplicaţie, este suficient ca pasagerii să se uite doar în camera video a turnicheţilor pentru a avea acces la metrou.

Persoanele care au testat deja sistemul spun că această metodă îţi permite să-ţi plăteşti de trei ori mai rapid călătoria decât prin metodele tradiţionale. De asemenea, autorităţile ruse susţin că informaţiile personale stocate în aplicaţie sunt în deplină siguranţă.

În prezent, sistemul de recunoaştere facială funcţionează în toate cele 240 de staţii de metrou ale Moscovei şi urmează să fie introdus şi în alte mijloace de transport în comun. Activiştii susţin, însă, că autorităţile extind sistemele de recunoaştere facială pentru a câştiga mai mult control politic.

Cu toate acestea, oficialii ruşi susţin că informaţiile personale colectate vor fi stocate în centre de procesare a datelor la care vor avea acces doar ministerul de interne.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt