Socoteala lui Ciolacu nu e ca cea din târg

Socoteala lui Ciolacu nu e ca cea din târg

Deşi lună de lună, preţurile au continuat să crească potrivit Institului Naţional de Statistică, premierul Marcel Ciolacu s-a lăudat în mediile sociale că a făcut cumpărături consistente cu suma de 100 de lei.

O echipă FOCUS a mers la piaţă să afle cât cheltuie românii pentru a-şi asigura mesele zilnice şi la specialişti în nutriţie pentru a afla cât de consistente sunt alimentele cumpărate de premier. Concluzia, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.

În coşul de cumpărături al premierului şi-au făcut loc alimente precum brânză, ouă, iaurt, cartofi, castraveţi, salată, ceapă, salam şi pateu, dar şi produse de băcănie, precum ulei, zahăr şi făină. Specialiştii spun însă că e greu de gătit cu alimentele din coşul premierului. 

Am mers la piaţă să vedem dacă socotelile premierului coincid cu cele ale românilor. Dacă în piaţă, românii au fost mai degrabă revoltaţi, pe internet, premierul a fost ţinta glumelor. Dincolo de cantităţile mici cumpărate de premier, nici din punct de vedere nutriţional nu stau mai bine, mai ales că astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Nutriţiei.
 
În ultimul raport al inflaţiei, INS arată că preţurile s-au mărit cu aproape 1% în septembrie faţă de august. În plus, premierul a fost cu ghinion şi pentru lanţul alimentar din care a făcut cumpărăturile. O zi mai târziu, ANPC a amendat 65 de magazine cu peste 1,7 milioane de lei.
 
Marcel Ciolacu şi-a început mandatul de premier cu ordonanţa de urgenţă care plafona adaosul comercial pentru o serie de mai multe produse.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt