Socrii primarului din Baia Mare, arestaţi preventiv. Soţia lui Cătălin Cherecheş, urmărită penal

Socrii primarului din Baia Mare, arestaţi preventiv. Soţia lui Cătălin Cherecheş, urmărită penal

Lovitură dură pentru primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Aproape toată familia lui este cercetată de DNA pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită. Socrii săi au fost deja arestaţi preventiv.

Ei au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să-i dea 50.000 de euro mamei judecătoarei care urmează să pronunţe sentinţa în dosarul de corupţie al edilului. Şi soţia lui Cătălin Cherecheş este urmărită penal.

Flagrantul pentru mită a fost făcut de procurorii DNA la un restaurant din Cluj Napoca. Acolo, socrii lui Cătălin Cherecheş s-au întâlnit cu mama judecătoarei care se ocupă de cazul de luare de mită al primarului. Femeia a mers însă la restaurant cu microfoane ascunse sub haine. În momentul în care socrii primarului au încercat să-i dea banii, 50 de mii de euro, cu care voiau să-i cumpere, chipurile, o afacere, au intrat în scenă procurorii DNA. În acest timp, Tabita, soţia edilului din Baia Mare, ajungea şi ea la restaurant.

După ce au percheziţionat şi maşina soţiei, procurorii i-au ridicat pe părinţii acesteia şi i-au dus la sediul DNA. La 24 de ore după reţinere, socrii lui Cherecheş au fost duşi la Tg Mureş, la audieri, deoarece în acest judeţ se află magazinul pe care ar fi vrut să-l cumpere de la mama judecătoarei. Tot acolo a ajuns şi fiica lor, Tabita.

Cazul primarului din Baia Mare pare desprins din scenariul unei telenovele, în care toţi sar în ajutorul celui aflat la necaz. Cumva, totul a fost, parcă, prevestit chiar din ziua nunţii edilului cu soţia sa. La bine şi la greu sunt cuvinte care descriu acum legătura dintre cei implicaţi în acest scandal. 

Cătălin Cherecheş este un personaj extrem de controversat. Acum câtiva ani, el a şocat opinia publică după ce a decis să ridice un zid de beton uriaş, care să izoleze comunitatea de romi din Baia Mare. La scurt timp, însă, avea să ajungă după gratii, pentru 5 ani, într-un dosar de luare de mită. În anul 2016, a fost însă ales primar cu 70% din voturi, chiar în timp ce se afla la închisoare.

Chiar şi la ieşirea din penitenciar, Cherecheş a dat declaraţii arogante. Curtea de Apel Cluj a amânat pentru 24 noiembrie pronunţarea în dosarul de mită al lui Cherecheş. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt