Sorin Grindeanu, la Insider politic, despre alegerile prezidenţiale din 2019: ”Nu vreau să mint, dar nu am votat-o pe Dăncilă. N-am putut să fac acest lucru”

Sorin Grindeanu, la Insider politic, despre alegerile prezidenţiale din 2019: ”Nu vreau să mint, dar nu am votat-o pe Dăncilă. N-am putut să fac acest lucru”

Invitat în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a vorbit despre posibilitatea ca o anumită mişcare din PSD să se folosească de protestele transportatorilor şi fermierilor ca să-l răstoarne pe Marcel Ciolacu din fruntea partidului şi de la guvern. 
”Eu n-am nici ce mai mic semnal de acest sens, din contră. În acest moment, preşedintele PSD este şi prim-ministru. Şiţi cum funcţionează partidul Social-Democrat atunci când are un prim-ministru. Toată lumea e în spatele lui. Deci nu văd nici cea mai mică problema pentru Ciolacu. Şi nici nu văd să-şi pună cineva probleme de acest tip. Este exclus din punctul meu de vedere. 
În mod natural, la Partidul Social-Democrat, preşedintele a candidat la funcţia de preşedinte. Asta s-a întâmplat de fiecare dată când am intrat în alegeri prezidenţiale. Din 1990, dacă vreţi, sau nu era în 1990 nici măcar PDSR, dar hai să luăm, din 1996 până în 2019, sau din 1992, şi mai bine era PDSR atunci, preşedintele Partidului Social-Democrat a candidat la funcţia de preşedinte a ţării. E natural. Partidul Social-Democrat aşa acţionează. Cel care se află în fruntea lui este cel care coordonează tot, care are cea mai mare încredere urmare a acţiunilor făcute şi care pleacă cu prima şansă. 
Marcel Ciolacu este preşedinte PSD. Şi va fi preşedinte până când se va alege un nou preşedinte sau va rămâne Marcel Ciolacu. Natural, fără a personaliza, preşedintele PSD merge în această funcţie de a candida la preşedinţia României. E natural. Aşa cred că a fost şi la PNL, dacă nu mă înşel, de fiecare dată. Preşedintele PNL a candidat la funcţia de preşedinte a ţării. Asta e, aşa se duce bătălia politică”, a declarat Sorin Grindeanu la emisiunea moderată de Sebastian Zachmann.
Ministrul Transporturilor a mai precizat că în 2019 nu a votat la alegerile prezidenţiale.
”Eu, în 2014, l-am votat pe Victor Ponta, iar în 2019, nu am fost la vot. Pentru prima dată, pesedist vechi, n-am putut să merg la vot. Nu am votat-o pe Dăncilă. Asta e o chestiune care până la urmă nu ştiu dacă este corectă politic, dar eu nu vreau să vă mint. N-am putut să fac acest lucru. Asta înseamnă că n-am ales candidatul bine în 2019. Asta este explicaţia”, a mai spus Grindeanu.
În cadrul emisiunii Proiect de ţară: România, difuzat la începutul acestui an, Viorica Dancilă preciza despre acele alegeri că s-a simţit tradată de mai mulţi lideri de partid şi că între turul 1 şi turul 2 al alegerilor prezidenţiale mai mulţi colegi i-au cerut demisia din funcţia de preşedinte de partid.
”Este vorba despre un partid care nu m-a susţinut în totalitate, un partid care, după turul 1 nu a mai crezut că intru în turul 2 şi până la aflarea rezultatelor au venit să-mi ceară demisia. Ei acest lucru şi-l doreau. Pentru că în ziua în care s-a dat rezultatul la primul tur am avut colegi care mi-au spus că trebuie să-mi dau demisia, ei ştiind că nu au făcut campanie şi au vorbit şi cu alţi colegi să facă la fel. 
Dar nu mi-a fost frică că nu intru în turul 2. Logic era ca un partid să-şi susţină candidatul. Logic era ca un partid să-şi susţină guvernarea. Domnul Dragnea a fost acuzat că şi-a dat jos prin moţiune de cenzură propriul guvern, guvernul Grindeanu, că şi-a dat jos al doilea guvern, guvernul Tudose. Dar ei au făcut acelaşi lucru, şi-au dat jos propriul guvern. Nu mă aşteptam la asta. Dacă aveam susţinerea pe care a avut-o Ponta eram preşedinte,” a declarat Viorica Dăncilă la Prima News.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt