Stare de alertă în Europa: Ucraina, atacată masiv cu drone şi rachete. Polonia şi-a mobilizat avioanele. În România, o dronă ar fi căzut în Insula Mare a Brăilei

Stare de alertă în Europa: Ucraina, atacată masiv cu drone şi rachete. Polonia şi-a mobilizat avioanele. În România, o dronă ar fi căzut în Insula Mare a Brăilei

Avioanele de luptă NATO au fost mobilizate în urma unui nou atac al Rusiei în Ucraina în noaptea de joi spre vineri. Drone şi rachete au zburat deasupra instalaţiilor energetice din teritoriul ucrainean. Polonia a intrat în alertă şi şi-a mobilizat avioanele.

Rusia a lansat în cursul nopţii un puternic atac aerian asupra instalaţiilor energetice din Ucraina, folosind diferite tipuri de rachete şi drone de atac. Apărarea aeriană ucraineană a anunţat că a distrus 84 din cele 99 de ţinte aeriene inamice folosite de Rusia pentru a ataca diverse regiuni din Ucraina. Chiar dacă mare parte dintre acestea au fost interceptate, atacurile ruseşti au reuşit să lovească centrale termice şi hidroelectrice din centrul şi vestul Ucrainei. Cel puţin o persoană a fost rănită.

Din cauza atacului intens cu rachete al Rusiei asupra teritoriului ucrainean, comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze şi-a mobilizat propriile avioane şi pe cele aliate. Dimineaţă devreme, armata poloneză a postat pe X un mesaj prin care şi-a avertizat cetăţenii că avioane poloneze şi aliate zboară în spaţiul aerian polonez, ceea ce poate provoca zgomot în partea de sud-est a ţării.

Măsurile Poloniei vin după ce în noaptea de 24 martie, într-un alt atac, una dintre rachetele de manevră lansate de aviaţia rusă a intrat în spaţiul aerian polonez. Polonezii au cerut explicaţii Kremlinului, dar nu au primit niciun raspuns.

În România sunt suspiciuni că o dronă ar fi explodat în Insula Mare a Brăilei. Autorităţile caută indicii în acest sens după ce au fost sesizate de localnici.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreucrainapoloniadronăatac
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt