Starea a două dintre elevele rănite la internatul din Odorhei s-a ameliorat. Cele două vor primi consiliere psihologică

Starea a două dintre elevele rănite la internatul din Odorhei s-a ameliorat. Cele două vor primi consiliere psihologică
foto: IGSU

Starea de sănătate a două dintre cele trei eleve rănite în cursul zilei de luni, în urma prăbuşirii parţiale a internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiul Secuiesc, s-a ameliorat, iar acestea vor primi consiliere psihologică, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Zsergo Noemi.
Potrivit acesteia, cea de-a treia elevă, care a fost transportată la spitalul din Târgu Mureş, este în continuare în stare gravă.
"Fata care a fost transferată la Târgu Mureş este în aceeaşi stare. Celelalte două sunt la secţia de Chirurgie a Spitalului din Odorheiul Secuiesc, în afara pericolului. Sunt amândouă în aceeaşi cameră şi vor fi contactate de psiholog pentru consiliere", a declarat, pentru AGERPRES, Zsergo Noemi.
Aceasta a mai spus că clădirea care s-a surpat parţial va fi expertizată de specialişti, iar autorităţile locale vor ajuta elevii care au avut de suferit din cauza acestui nefericit incident.
"O să încercăm să facem tot posibilul pentru a ajuta familia băiatului care a murit, dar şi pe toţi ceilalţi elevi. Trebuie să găsim un loc în care să îi cazăm după vacanţă. Specialiştii în siguranţa construcţiilor sunt la faţa locului şi aşteptăm opinia lor pe hârtie. Molozul va fi adunat după ce se termină expertizele", a mai spus aceasta.
Clădirea care găzduia internatul Liceului "Tamasi Aron" s-a prăbuşit, luni, în urma surpării unuia dintre pereţii exteriori, iar patru elevi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost prinşi sub dărâmături. Unul dintre aceştia, respectiv un băiat de 17 ani din Lupeni, a murit.

Afla mai multe despretragedieodorhei
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt