Staţiunea balneoclimaterică Vaţa Băi revine în circuitul turistic

Staţiunea balneoclimaterică Vaţa Băi revine în circuitul turistic

Mii de turişti străini şi români vor ajunge şi anul acesta în judeţul Hunedoara. Au un motiv în plus să ajungă aici pentru că etalonul depresiunii Zarandului, staţiunea balneoclimaterică Vaţa Băi revine în circuitul turistic.

Închis mai bine de un deceniu, complexul şi-a deschis porţile cu facilităţi de cazare, masă, centru de sănătate, servicii de agrement, ştrand şi zona de recreere. Parcul are un lac, terenuri de sport, iar în 22 iulie se deschide şi ştrandul Vaţa Bai, complet reamenajat. Vor fi cinci bazine: semiolimpic, bazine de relaxare cu şezlonguri şi hidromasaj, doua bazine cu renumita apă termală de la Vaţa Băi şi bazin cu apă termală sărată.

Bazele de tratament şi apele termale se află în fruntea preferinţelor turiştilor străini care le calcă pragul. Dar şi a românilor, deopotrivă. Proaspăt renovate, Băile de la Vaţa sunt gata să redevină un reper pe harta turismului national şi european. Cele trei hoteluri sunt gata să îşi primească turiştii.

Zona, de o frumuseţe aparte, oferă linişte şi relaxare.


"Mai avem un parc şi un iaz pe care le am creat tot pentru relaxare, iar în viitorul apropiat vom avea şi alte investiţii majore care vor face din complex şi din Vaţa Băi o destinaţie", a spus Liviu Horincar, Administrator Vaţa Băi.


Izvoarele bogate în calciu, sulf, sodiu şi magneziu, cu temperatura de 36 – 37 de grade Celsius, sunt recunoscute pentru calităţile lor terapeutice.

"Apa termală de la Vaţa Băi are un PH alcalin cuprins între 8 si 9. Un aspect foarte important al apei termale este faptul că nu are în compoziţie conţinut radio activ. Apa este recomandată pentru diverse afecţiuni printre care enumerăm: afecţiuni post traumatice şi afecţiuni reumatismale."



Staţiunea oferă un acces facil către importante locaţii apreciate la nivel mondial: Sarmisegetusa Ulpia Traiana, Sarmisegetusa Regia, Rezervaţia de Zimbri sau Parcul Naţional Retezat. Complexul Vaţa Băi este destinat tuturor turiştilor indiferent de vârstă, iar de la jumătatea lunii iulie va fi deschis şi ştrandul.

În 28 si 29 iulie cei care vor ajunge la Vaţa se vor delecta cu concerte inedite ale marilor artişti ai momentului din România.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt