Statuia lui Mihai Eminescu, înroşită accidental

Statuia lui Mihai Eminescu, înroşită accidental

Prima statuie din România a lui Mihai Eminescu este acum roşie. Monumentul a fost vandalizat accidental chiar de către angajaţii primăriei. Vopseaua de la ghirlandele din flori artificiale, depuse de aceştia la un eveniment în urmă cu două luni, s-a scurs pe statuie. Au încercat să repare greşeala cu ajutorul angajaţilor de la salubritate, care au spălat-o însă au agravat şi mai tare situaţia.

Sculptată în 1911, statuia a fost vandalizată de zeci de ori până acum. De această dată însă primăria a dat cu băţul în baltă, sau în vopsa am purtea spune, după ce a colorat, fără să vrea, statuia în roşu.

Evenimentul de comemorare a avut loc pe 15 iunie. Ghirlandele depuse erau confecţionate din flori artificiale, iar
culoarea roşie a acestora s-a scurs pe statuie. După 2 luni, primăria a notificat experţii Direcţiei de Cultură şi ai Muzeului de Istorie pentru a repara greşeala.

Aceştia spun însă că doar specialiştii în restaurare mai pot face ceva. Cert este că angajaţii de la salubritate au încercat să spele cu detergent statuia, ceaa ce a agravat toată situaţia.

Un paznic care a fost prezent la evenimentul din iunie spune că vopseaua începuse de atunci să curgă pe mâinile celor prezenţi.

Şi gălăţenii sunt supăraţi pe isprava aleşilor locali.

Cert este că dacă nu se intervine rapid, vopseaua devine din ce în ce mai greu de curăţat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt