Steagul roşu nu îi opreşte pe turişti să intre în mare. Scandal cu pumni şi picioare pe plajă

Steagul roşu nu îi opreşte pe turişti să intre în mare. Scandal cu pumni şi picioare pe plajă
foto: captura video

Au vrut să intre în aceeaşi apă agitată care a luat şase suflete, doar în ultimele două zile. Şi pentru că nu au fost lăsaţi, s-au răzbunat cu pumnii. Mai mulţi turişti i-au luat la bătaie pe salvamari pe motiv că nu i-au lăsat să intre în mare, deşi pericolul este extrem de mare, cu steagul roşu arborat pe toate plajele de pe litoral. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

S-au părţit pumni şi picioare minute în şir. Scandalul a început după ce un turist a aruncat cu o piatră într-un salvamar care era pe un skijet. În conflict au intervenit şi alţi bărbaţi de pe plajă, iubitele acestora, dar şi colegii salvamarului veniţi în ajutorul său. De trei zile vântul puternic care a mai răcorit atmosfera pe litoral a stârnit valuri mari şi i-a băgat pe salvamari în priză.

Dacă unora le-a fost frică să intre în mare, deşi ar fi vrut, o doamnă care mergea doar cu ajutorul unui cadru metalic s-a avântat în valuri. La un moment dat, femeia a fost doborâtă de valuri şi a fost salvata de la înec de salvamari. Aproape două treimi din plajele de pe litoralul românesc sunt afectate de aşa numiţii „curenţi rip” sau ,,curenti jet".  

Specialiştii atrag atenţia că este imposibil să înoţi împotriva lor şi că nici măcar înotătorii experimentaţi nu le-ar putea face faţă. 

Sectoarele cele mai afectate sunt plajele de la Eforie Nord, Costineşti, 2 Mai, Jupiter, Venus şi Saturn. În astfel de condiţii, turiştii nu au voie să intre în mare, însă, din păcate, salvamarii nu au un cadru legal prin care să le interzică să intre în apă. De maine, vremea se imbunatateste, la Constanta. 
În ultimele 48 de ore, pe litoral, 6 oameni şi-au pierdut viaţa după ce nu au mai reuşit să iasă din apele învolburate ale mării.
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt