Steven Spielberg, cele mai multe nominalizări la Oscar

Steven Spielberg, cele mai multe nominalizări la Oscar

Steven Spielberg a stabilit un nou record la Oscaruri! Celebrul director, producător şi scenarist american a devenit
prima persoană nominalizată la categoria ”cel mai bun regizor” timp de şase decenii. Cea mai recentă nominalizare l-a dus în fruntea topului , Spielberg întrecându-l astfel pe Martin Scorsese cu care, se afla până acum la egalitate. De două ori câştigător al Oscarului la această categorie, Spielberg este şi producătorul cu cel mai mare succes financiar al tuturor timpurilor. Peliculele sale au avut încasări de aproximativ 8 miliarde de dolari la nivel global.

Munca a început să îi fie răsplătită lui Spielberg din 1978 când a fost nominalizat pentru prima oară la ”Premiile
Academiei Americane de Film” pentru ”Close Encounters of the Third Kind”. În 1982 , ”Raiders of the Lost Dark” i-a adus a doua nominalizare. Doar un an mai târziu, Spielberg spera din nou la marele premiu, pentru pelicula sa ” E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL ”.

Au mai fost însă nevoie de 9 ani pentru a deveni deţinătorul unei statuete Oscar. Anul 1994 i-a adus acestuia premiul cel mare pentru ” Schindler” s List.”

Cinci ani mai târziu, în 1999, lumea filmului îl aplauda din nou pentru ”Saving Private Ryan”, peliculă cu care a câştigat cel de-al doilea Oscar din cariera sa.

În 2006, Steven Spielberg a fost din nou nominalizat pentru ” Munich” iar în 2013 , ”Lincoln” i-a adus o nouă posibilă şansă la câştig. Cea mai recentă nominalizare i-a fost adusă pentru ”West Side Story. Înainte de aceasta, Spielberg mai primise alte 17 desemnări la diferite categorii. Cel mai recent film al regizorului este prima adaptare cinematografică a celebrului musical cu acelaşi nume din 1957 care prezintă povestea de iubire interzisă şi rivalitatea dintre două bande etnice diferite.

”West Side Story a mai fost nominalizat şi la ” Cea mai bună imagine”, ” Cea mai bună actriţă într-un rol secundar”, ”Cele mai bune costume”, ”Cel mai bun sunet” şi ”Cea mai bună imagine ”. Gala decernării premiilor va avea loc pe 27 martie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt