Strategia Naţională de Vaccinare naşte scandal

Strategia Naţională de Vaccinare naşte scandal
foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Au fost ciocniri violente intre protestatari si jandarmi, la mitingul anti vaccinare de la Ministerul Sanatatii! Un bărbat s-a urcat pe cladire. Jandarmii spun că participanţii a fi fost îndemnaţi să blocheze accesul în instituţie. 

Ministerul Sănătăţii a fost luat cu asalt de sute de protestatari care se opun vaccinării obligatorii. Publicarea Strategiei Naţionale de Vaccinare Ia stârnit revoltă în rândul mai multor oameni, iar simpatizanţii partidului AUR au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară. Un protestatar s-a urcat chiar pe clădirea Ministerului Sănătăţii, susţinut de scandările mulţimii. 

Alexandru Rafila spune că demonstraţiile sunt cauzate de o dezinformare şi că vaccinarea nu va deveni obligatorie. 

Deşi a protestat faţă de vaccinarea obligatorie, liderul AUR, George Simion a recunoscut totuşi, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că el îşi va vaccina copiii.

moderatorSunteţi tineri, veţi avea copii, Doamne-ajută, ce faceţi, îi vaccinaţi sau nu?

George SimionDa, v-am spus că da şi nu avem nicio problemă cu asta. 

moderatorŞi atunci e un pic de contradicţie, recomandaţi sau nu recomandaţi vaccinarea?

George SimionDa, dar nu obligatorie!

Ministrul vrea doar ca cei expuşi la un risc mai ridicat de îmbolnăvire să aibă acces mai uşor la vaccinuri. România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte imunizarea copiilor, iar procentele sunt în scădere de la an la an. Pentru ca riscul anumitor epidemii să fie eliminat, România ar trebui să ajungă la o rată de vaccinare de 95%. Alexandru Rafila spune că cei nevaccinaţi vor fi protejaţi suplimentar pentru a nu naşte o epidemie. 

Strategia Naţională de Vaccinare se întinde pe o perioadă de 7 ani, iar în prezent a fost lansată în dezbatere publică.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt