SUA a început evacuarea Ambsadei de la Kiev

SUA a început evacuarea Ambsadei de la Kiev

Tensiunile de la graniţa Ucrainei continuă. SUA au început deja evacuarea ambasadei de la Kiev şi îşi avertizează
cetăţenii să părăsească Ucraina cât de repede posibil deoarece nicio intervenţie nu va mai fi posibilă în eventualitatea unui atac din partea Rusiei. Decizia Statelor Unite a fost descrisă ca prematură de oficialii ucraineni. În tot acest timp, NATO trimite trupe franceze în România şi avioane F-35 în Bulgaria. De asemenea, o fregată spaniolă va intra în Marea Neagră.

Din cauza situaţiei extrem de tensionate cauzate de ameninţarea rusă la graniţa Ucrainei, cetăţenii americani au
fost avertizaţi să evite orice fel de călătorie neesenţială în Rusia. Mai mult, Statele Unite ale Americii au emis o alertă de călătorie de gradul 4.

În timp ce aproape 130.000 de militari ruşi se află în acest moment la graniţa ruso-ucraineană iar trenurile siberiene continuă să se deplaseze către frontiera ucraineană, Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a trimis o nouă avertizare Rusiei.

O naţiune nu poate pur şi simplu să schimbe graniţele alteia prin utilizarea forţei, a mai spus Blinken. O altă măsură luată de SUA, pe lângă cea a evacuării cetăţenilor americani a fost trimiterea a peste 80 de tone de armament în Ucraina. Şi ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu a oferit declaraţii pe tema tensiunilor ruso-ucrainene înaintea întâlnirii Consiliului de Afaceri Externe de la Bruxelles.

Rusia trebuie să acţioneze într-un mod responsabil, a mai adăugat Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt