SUA trimite militari în Europa de Est

SUA trimite militari în Europa de Est

În contextul actualelor tensiuni ruso-ucrainene, aflat la Bruxelles, Ministrul de Externe , Bogdan Aurescu a propus o întâlnire a miniştrilor de externe la Kiev, prin care ţările UE să îşi arate solidaritatea cu Ucraina. În timp ce liderii UE caută soluţionarea tensiunilor cu ajutorul diplomaţiei, SUA au trimis 8.500 de militari în Europa de Est în cazul unei invazii a Rusiei.

Pe fondul unei invazii ruseşti în Ucraina care ar fi iminentă, având în vedere că Rusia nu pare că vrea să îşi retragă
trupele prea curând de la graniţa cu Ucraina şi în urma discuţiilor pe care Biden le-a avut cu mai mulţi înalţi oficiali în acest weekend, SUA a crescut prezenţa forţelor militare în zona de est a Europei.

Întrebat dacă SUA acţionează sau reacţionează la tensiunile actuale, asistentul secretarului de stat pentru afaceri publice, a declarat că Statele Unite iau toate măsurile posibile atât de prevenţie cât şi de reacţie în cazul unui atac.

În încercarea de a găsi soluţii pentru toate posibilele consecinţe ale unei posibile invazii ruse pe teritoriul Ucrainei, liderii reuniţi la Bruxelles asigură o pedeapsă fără precedent care va impusă imediat şi în comun cu Washington-ul şi Londra , în caz de atac. Sancţiunile, care au fost decise în secret, ar putea însemna fie suspendarea oricăui tip de cooperare economică cu Moscova, fie tăierea relaţiilor comericale cu ţara, inclusiv importul de petrol şi gaze.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt