SuperLiga europeană denunţă ameninţările UEFA într-o scrisoare deschisă

SuperLiga europeană denunţă ameninţările UEFA într-o scrisoare deschisă

Promotorul SuperLigii europene, A22 Sports Management, a adresat miercuri o scrisoare UEFA, în care îi solicită forului să înceteze imediat comportamentul anticoncurenţial faţă de planurile sale privind o nouă competiţie europeană, relatează sofoot.com.

Societatea susţine că este victima unei campanii ţintite de către acest for: "Este vorba, printre altele, de denigrarea constantă şi inacceptabilă a reputaţiei A22 în mass-media şi în alte părţi, precum şi de presiuni şi ameninţări din culise asupra cluburilor europene pentru a le împiedica să ia în considerare potenţiale proiecte care implică A22 şi pentru a le împinge să îşi anunţe sprijinul public pentru competiţiile UEFA."

A22 îndeamnă forul condus de Aleksander Čeferin să ţină cont de verdictul dat de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene la 21 decembrie 2023, care hotărâse că FIFA şi UEFA nu pot sancţiona cluburile care participă în SuperLiga europeană.

În caz contrar, societatea ameninţă cu acţiuni în justiţie. "Ne rezervăm pe deplin dreptul de a lua toate măsurile adecvate în toate jurisdicţiile relevante împotriva UEFA şi, dacă este cazul, împotriva conducătorilor UEFA relevanţi."

 

Afla mai multe despresuperliga europeiuefa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt