Supermarket în jurul unui stâlp de înaltă tensiune

Supermarket în jurul unui stâlp de înaltă tensiune

Este mare scandal în Mărăcineni, în judeţul Buzău. Mărul discordiei, un stâlp de înaltă tensiune după unii, de medie tensiune după alţii, în jurul căruia fiul primarului din localitate a construit un supermarket. În timp ce disputa se mută la tribunal, oamenii spun că siguranţa le este pusă în pericol, mai ales că lângă stâlp este şi o staţie GPL.

La doar un kilometru distanţă de oraşul Buzău, pe marginea drumului naţional E85, fiul primarului din Mărăcineni şi-a deschis un supermarket în urmă cu mai mulţi ani. Pe acel teren se afla un stâlp de înaltă tensiune, aşa că el a fost inclus în proiect.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl acuză pe primar că i-a facilitat într-un mod ilegal achiziţia terenului. În plus, spune el, acolo nu ar fi trebuit să se construiască nimic. 
În schimb, primarul PSD Dumitru Constantin, tatăl celui care deţine magazinul, nu vede nicio problemă cu amplasarea acestuia. Specialiştii au însă o cu totul altă părere şi spun că astfel de stâlpi pot afecta sănătatea oamenilor, mai ales în cazul expunerii îndelungate.
Pe lângă supermarketul deţinut de fiul primarului, în zona apropiată stâlpului se mai găsesc o covrigărie şi o staţie de GPL.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt