SURSE. Coaliţia a convenit calendarul alegerilor din 2024: localele s-ar comasa cu europarlamentarele, iar primul tur al prezidenţialelor cu parlamentarele

SURSE. Coaliţia a convenit calendarul alegerilor din 2024: localele s-ar comasa cu europarlamentarele, iar primul tur al prezidenţialelor cu parlamentarele

Liderii PSD şi PNL ar fi convenit un calendar complet al celor patru tipuri de alegeri electorale din 2024, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.
Potrivit surselor citate, pe 9 iunie europarlamentarele ar urma să se comaseze cu alegerile locale, iar în decembrie alegerile parlamentare ar putea fi organizate împreună cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. 
Pornind de la acest consens în Coaliţie se negociază în continuare modul în care PSD şi PSD vor construi viitoarea guvernare.
Conform surselor citate, PSD şi PNL nu vor participa pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare ci fiecare formaţiune va avea candidaţii în mare majoritate a cazurilor pe funcţiile pe care le deţine deja, restul unde USR sau PMP au funcţii publice urmând să fie împărţite şi să candideze fie PSD, fie PNL în funcţie de negocierile punctuale.
De asemenea candidatul la prezidenţiale va fi stabilit în urma sondajelor, după alegerile din 9 iunie iar premierul va fi dat de partidul care nu va deţine candidatura pentru funcţia de Preşedinte al României.
Preşedinţii PSD şi PNL au agreat deja comasarea alegerilor, dar o decizie finală va fi luată în urma şedinţei de coaliţie care ar urma să se desfăşoare joi, 8 februarie.

Afla mai multe despreciucaciolacucalendarcomasare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt