SUSŢINEM ROMÂNIA - MĂNÂNCĂ ROMÂNEŞTI! Pierderi uriaşe pentru fermierii români

SUSŢINEM ROMÂNIA - MĂNÂNCĂ ROMÂNEŞTI! Pierderi uriaşe pentru fermierii români

S-au bazat pe stat că le va cumpăra legumele, au încheiat  contracte, dar au rămas cu zeci tone de marfă în soare. Este coşmarul pe care îl trăiesc fermieri din mai multe judeţe, care susţin că, în loc să-i ajute, Cooperativa Casa Unirea a Ministerului Agriculturii mai rău i-a încurcat. Casa Unirea, spun legumicultorii, nu ar fi preluat nici măcar un kilogram de varză sau de cartofi, aşa cum prevedeau actele semnate.

Aşa arată culturile de varză ale multor agricultori din judeţul Mehedinţi. Povestea a început în luna mai, atunci când  au semnat contracte cu Cooperativa Casa Unirea. Părea că e un proiect bun, salvarea lor pentru a-si vinde produsele. Statul urma să ridice întreaga marfă de pe câmp şi să o vândă, apoi, în hipermarketuri. Legumicultorii, însă, nu mai aveau voie să-şi vândă marfa pe cont propriu. Acum, însă, fermierii tot aşteaptă să li se ridice marfa. 
Cu tonele de legume stricate pe camp, fermierii socotesc şi trag linie. Reprezentanţii Cooperativei Casa Unirea au altă variantă. În aceeaşi situaţie sunt si mulţi alţi legumicultori din judeţul Teleorman, care cultivă cartofi. 
În timp ce recoltele se strică pe câmp, pe rafturile marilor magazine se găsesc mai mult produse de import. Ceea ce înseamnă şi un preţ mult mai ridicat pentru români. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt