SUSŢINEM ROMÂNIA - MĂNÂNCĂ ROMÂNEŞTI! Povestea ,,Regelui Ciolanului"

SUSŢINEM ROMÂNIA - MĂNÂNCĂ ROMÂNEŞTI! Povestea ,,Regelui Ciolanului"
foto: facebook.com/kovacsmihaly.kovacs

Când spunem mâncăruri româneşti, ne gândim şi la cârnaţi şi slănina agăţată în cui şi afumată zdravăn sub lemn de fag,  În Covasna, Tinutul Secuiesc l-am gasit pe ,,Regele Ciolanului". Da, aţi auzit bine, e porecla care i-a adus notorietate lui Mihaly Kovacs, măcelar de peste 40 de ani. Omul hrăneşte româneşte mii de guri, după reţete doar de el ştiute. 
Mihaly Kovacs este macelar de 40 de ani. In macelaria lui e bine sa nu intri nemancat. Omul a invatat pe parcurs reteta succesului. Si spune ca e nevoie de  cateva „ingrediente”: să anticipezi gustul clientului, sa nu copiezi succesul altuia si sa iesi cu ceva nou pe piata in fiecare an. De exemplu salamul cu nuca, despre care se lauda ca nu il mai produce nimeni in Romania. Şi afumătoarea este plină ochi. 
De ce i se spune Regele Ciolanului? Pseudonimul are o poveste inedită. Pentru că se apropie Sărbătorile, mezelurile specifice sunt gata de a fi savurate. 
Mihaly a transmis pasiunea mai departe celor doi fii ai săi, pe care i-a învăţat cum să prepare carnea de mangaliţă. Oamenii spun că preferă produsele naturale.
 
Vânzarea, la fel ca şi producţia continuă. Pentru că pofta de carne şi mezeluri tradiţionale creşte, mai ales de sărbători. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt