Sute de copii întorşi din vacanţă, părinţii nu aveau acte

Sute de copii întorşi din vacanţă, părinţii nu aveau acte

Aveţi grijă când ieşiţi cu copiii din ţară, în vacanţă! Minorii nu pot trece graniţa în orice condiţii. Dacă nu respectaţi anumite reguli puteţi fi întorşi din drum. Au păţit-o peste 400 de copii cu însoţitorii lor, şi asta numai în ultima lună, pentru că nu aveau actele necesare.

Doar în ultima lună, autorităţile române au întors din drum peste 430 de copii, pentru că însoţitorii lor nu aveau actele necesare pentru a putea trece graniţa. Cel mai simplu este atunci când minorul este însoţit de părinţi. Este nevoie doar de paşaport sau carte de identitate. Dacă părinţii sunt divorţaţi, cel care vrea să-l ducă pe minor în străinătate are nevoie de un document în plus. Sunt, însă, şi cazuri în care copilul pleacă în vacanţă în străinătate cu o altă persoană decât părinţii.

De la începutul anului şi până în acest moment, numărul minorilor aflaţi in această situaţie a ajuns la aproape 1.800. Detalii suplimentare privind condiţiile de călătorie în străinătate ale cetăţenilor români minori se găsesc pe pagina de internet a Poliţiei de frontieră din România, secţiunea călătoria minorului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt