Sute de gospodării acoperite de ape

Sute de gospodării acoperite de ape

Inundaţiile care au urmat ploilor din centrul ţării au făcu deja o victimă. Un bărbat de 61 de ani din Prahova a murit după ce a fost luat de viitură. Doar de zece minute de ploaie torenţială a fost nevoie în această după amiază şi pentru ca un drum naţional să fie închis pentru două ore. E vorba de DN1, care a fost năpădit de crengi şi pietre, în dreptul localităţii Nistoreşti. Centrul şi nordul ţării au fost şi ele afectate de ploile masive - un cartier din Cluj Napoca a fost inundat, iar zeci de case din Mureş şi Alba au fost acoperite de ape. Şi este în continuare în vigoare, până mâine după amiază, cod portocaliu de inundaţii în 16 judeţe

În doar 10 minute drumul a fost blocat. Aluviunile au fost extrem de puternice şi au adus foarte multe crengi încât
drumul a fost închis. Mai bine de două ore nu s-a circulat iar coloana de maşini s-a intins pe aproape 8 km.

O ploaie care a durat doar 45 de minute a dat traficul peste cap într-un cartier din Cluj Napoca. iar oamenii s-au trezit cu subsolurile locuinţelor inundate.

A fost prăpăd şi în mai multe comune din judetul Mureş. În localitatea Bălăuşeri, hectare întregi de culturi, dar şi casele oamenilor, au fost inundate.

Ploaia a dat bătăi de cap şi locuitorilor din Alba. În localităţile Aiud, Coparta şi Verghin, zeci de gospodării au fost acoperite de apele râurilor ieşite din matcă.

Veştile proaste nu se opresc aici. Coduri portocalii de ploi abundente sunt în vigoare şi astăzi până spre seară, în mai ulte judeţe din ţară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt