Tabără creştină la Oaşa

Tabără creştină la Oaşa
foto: https://obiectivortodox.wordpress.com

Cu câteva zile înainte de praznicul Sfintei Maria, peste 200 de tineri din toată ţara s-au strâns în judeţul Alba într-o tabără creştină. Campusul de la Oaşa poartă numele preotului Teofil Părăian, iniţiatorul taberelor de acest fel. Tinerii pelerini au primit o vizită surpriză, cea a noului ministru al familiei, Natalia Intotero. 

Preotul Teofil Părăian, un duhovnic orb născut în judeţul Sibiu, a fost cel care a înfiinţat prima tabără creştină la mijlocul anilor 90. La început, numărul tinerilor care mergeau în astfel de tabere era mic, maxim 50. După moartea preotului, numărul acestora a început să crească şi a ajuns la peste 200. Acum, părintele Iustin este cel care le rânduieşte şi se ocupa de ele an de an.

Tinerii se strâng la Oaşa cu drag şi apoi revin an de an in număr si mai mare. De la slujbele religioase şi până la gătitul împreună, ei ajung sa lege aici prietenii.

Înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse le-a făcut o vizită tinerilor din tabăra de la Oaşa. Ea a ajuns, de alfel, pentru prima dată în viaţă la mănăstirea din localitate.

Ministrul le-a adus şi un cadou tinerilor şi preoţilor de la Oaşa. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi-a adus aminte de tinerii instituţionalizaţi pe care i-a vizitat sambata la Timişoara.

Tinerii din tabara crestina de la Oaşa se pregătesc pentru praznicul sărbătorii de Sfânta Maria, iar zilele următoare vor face şi o drumeţie pe muntele Oaşa.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt