Tânăr rănit după ce a fost lovit de un cal în timpul unei curse organizate la Botezul cailor

Tânăr rănit după ce a fost lovit de un cal în timpul unei curse organizate la Botezul cailor
foto: Pixabay

Un tânăr care sâmbătă participa la festivitatea denumită Botezul cailor, care are loc, în fiecare an, în ziua de Bobotează, în localitatea prahoveană Pietroşani, a ajuns la spital după ce a fost lovit de un cal. Incidentul a avut loc în timpul unei curse, animalul nemaiputând fi ţinut în frâu.
Incidentul s-a produs pe un islaz din satul Pietroşani, comuna Puchenii Mari, unde în fiecare an, de Bobotează, sute de oameni de strâng pentru a participa la sărbătoarea Botezul cailor. Proprietarii de cabaline îşi aduc animalele pe islaz, unde sunt stropite cu agheasmă de către preoţi. La festivităţi participă nu doar cei care deţin cai, sute de persoane asistând la sărbătoarea care are loc pe islaz, întrucât în cadrul ceremoniei au loc şi concursuri de frumuseţe sau viteză, unde cei care doresc se înscriu cu caii lor. 
În timpul uneia dintre probe, un cal a fost scăpat de sub control şi a intrat în mulţimea  care asista pe margine, rănind un bărbat. 
Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova au declarat că victima, un tânăr de 21 de ani, a suferit un traumatism la antebraţul drept. El a fost dus la spital de către un echipaj medical.

Afla mai multe desprecalaccidentranitboboteaza
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt