Tânără cu dizabilităţi, găsită cu arsuri grave. Posibilă neglijenţă la centrul de plasament

Tânără cu dizabilităţi, găsită cu arsuri grave. Posibilă neglijenţă la centrul de plasament

Caz tulburător la un centru de plasament din judeţul Braşov. O fată cu dizabilităţi a ajuns la spital cu arsuri grave pe corp, de gradul II şi III. Nu este exclus să fi fost opărită de îngrijitoare în timp ce era spălată. Se ia însă în calcul şi o reacţie adversă la dezinfectanţii cu care fusese curăţat centrul, cu câteva ore înainte de descoperirea şocantă. Medicii spun că e posibil ca tânăra de 19 ani să nu supravieţuiască. Autorităţile din judeţ, dar şi Ministerul Familiei au demarat o anchetă de proporţii. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional!

Arsurile au apărut după ce în centru s-a făcut dezinsecţie, iar fata a fost spălată. Îngrijitoarele cred că atunci ar fi intrat în contact cu substanţele periculoase.
Autorităţile iau în calcul mai multe ipoteze, toate la fel de grave. Angajatele care s-au ocupat de tânără neagă că ar fi fost neglijente.
Tânăra de 19 ani s-a născut cu mai multe boli, motiv pentru care corpul ei este dezvoltat ca al unui copil de şase ani. Ea a ajuns la spitalul de la Braşov, la secţia de chirurigie pentru arşi. Medicii sunt rezervaţi.
Toate autorităţile din judeţ au demarat anchete. Sunt inclusiv imagini de pe camerele de supraveghere ale centrului, pe care oamenii legii le vor analiza.
Fata va mai rămâne internată cel puţin câteva săptămâni. La centrul de plasament din Brădet mai sunt instituţionalizaţi opt tineri care, până acum, nu au acuzat afecţiuni asemănătoare.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt