Tatăl elevului de clasa I care a mers cu o armă airsoft la şcoală, amendat

Tatăl elevului de clasa I care a mers cu o armă airsoft la şcoală, amendat

Noi detalii din ancheta în cazul copilului de şapte ani care a dus la şcoală o armă tip airsof. Tatăl copilului a fost amendat de Poliţie pentru că nu a ţinut arma în condiţii sigure. Pe de altă parte, profesorul care n-a anunţat incidentul este anchetat acum de către inspectorat. În urma a ceea ce s-a întâmplat, băiatul primeşte consiliere de specialitate.

Arma ar fi fost adusă de elevul de clasa I într-o sacoşă împreună cu alte jucării. A avut acces uşor la ea desi nu ar fi trebuit. Ancheta poliţiştilor a stabilit că arma trebuie să fie încuaiată şi asigurată, acasă , iar părintele băiatului nu a respectat aceste reguli. Poliţiştii au confiscat arma cu lunetă de tip airsoft si l-au amendat pe tatăl elevului, cu 5.000 de lei.

Anchetă separată face şi Directia pentru protecţia Copilului, sesizată fiind de politşti. Este ancheta socială în care inspectorii municipalităţii au stat de vorbă cu părinţii şi cu copilul, la domiciliul lor.

Psihologii că arma are un efect puternic asupra unui copil de 7 ani. Iar faptul că era la îndemâna celui mic, ne-nchisă şi neasigurată, nu face decât să-i dăuneze comportamental.

Arma cu lunetă este neletală, nefuncţională şi nesupusă autorizării, spun anchetatorii. Şi ar fi fost cumpărată de tatăl copilului de pe un site. Şi scoala face propria anchetă, referitor la profesorul de sport care a anunţat tardiv prezenţa armei în şcoală.

Şcoala 33 unde s-a întâmplat incidentul nu avea paznic, însă există camere de supraveghere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt