Taxa de vacanţă, românii sunt revoltaţi

Taxa de vacanţă, românii sunt revoltaţi

Românii nu vor mai pleca atât de entuziasmaţi în vacanţe! O propunere a Federaţiei Patronatelor din Turism ar putea să-i oblige să plătească mai mult, dacă se gândesc să meargă în concediu prin alte ţări.
Este vorba despre o taxă fixă, iar banii strânşi ar urma să fie folosiţi pentru promovarea României. Propunerea i-a revoltat deja  pe oameni, dar şi pe ceilalţi reprezentanţii ai agenţiilor de turism. 
Pentru români, vacanţele în străinătate au devenit un lucru obişnuit. Dezamăgiţi de preţurile mari de la noi, dar şi de serviciile proaste în multe cazuri, mulţi aleg alte ţări ca să meargă în concediu.Taxa ar fi de un euro de persoană.
Banii ar urma să fie încasaţi direct de agenţiile de turism. Se ia în calcul inclusiv taxarea turiştilor care aleg să-şi facă  vacanţa pe cont propriu şi nu printr-o agenţie. 
Mai mult, şi ceilalţi reprezentanţi din turism sunt indignaţi şi consideră propunerea absurdă. Şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a reacţionat.
 
Turcia, spre exemplu, a impus o taxă turistică de la 1 ianuarie 2023. Vizitatorii au de plătit o taxă suplimentară de 2% în hoteluri, moteluri sau pensiuni, dar şi pentru circuitele organziate de agenţiile de turism. La rândul lor, şi turiştii turci trebuie să plătească o taxă de 12 euro pentru fiecare vacanţă în străinătate. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt