Teatru de vânzare

Teatru de vânzare
foto: medium.com

O clădire impozantă din centrul Galaţiului şi o construcţie emblematică a oraşului îşi caută altă întrebuinţare. Decenii întregi acolo a fost un renumit teatru, dar acum a fost scoasă la vânzare. După perioada comunistă, clădirea a fost retrocedată.  

Cei mai mulţi gălăţeni îşi amintesc cu drag de vremurile bune ale fostului teatru din oraş, Odeon. În perioada comunistă, clădirea de pe strada Domnească nr 52 era locul preferat al tinerilor. Construit în 1911 de către un filantrop apeciat, fostul teatru a ajuns un reper istoric şi cultural al oraşului.

De-a lungul anilor, acolo au rulat şi filme, astfel că a devenit şi primul cinematograf din oraş.După moartea proprietarului, teatrul a ajuns la o rudă apropiată şi partener de afaceri, care l-a transformat într-un centru cultural. 

De-a lungul vremii însă, clădirea a fost lăsată în paragină. A fost trecută şi pe lista imobilelor cărora primăria le mărea cu 500% impozitul. Fostul teatru urmează să fie vândut cu aproape 700.000 de euro. Clădirea are încă multe elemente arhitecturale originale intacte, iar faţada a fost renovată.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt