Terorizaţi de şerpi

Terorizaţi de şerpi

Este invazie de şerpi în satele din judeţul Alba! Din cauza căldurii, reptilele ies din ascunzători şi încep să mişune pe uliţe, prin gospodării sau chiar prin casele localnicilor. Până acum, oameni din 5 localităţi din judeţ au filmat sau fotografiat şerpi de mari dimensiuni care au apărut pe străzi şi le-au postat pe internet pentru a trage un semnal de alarmă către autorităţi.

Nu este zi în care localnicii din judeţul Alba să nu găsească câte un şarpe în gospodării. În perioada verii, reptilele ies din ascunzători din cauza căldurii şi încep să mişune în căutare de hrană. Anul acesta, însă, oamenii spun că întâlnesc tot mai des şerpi de mari dimenisuni.

Imaginile localnicilor au ajuns virale pe internet. Specialiştii spun că astfel de şerpi, de mari dimensiuni, ca cei filmaţi de localnici, au denumirea de şarpele lui Esculap şi din fericire, nu pun în pericol viaţa oamenilor.

Şi dacă unii localnici se tem de prezenţa şerpilor în localitate şi trag semnale de alarmă către autorităţi, alţii… se joacă cu ei.

Statisticile arată că anual, la nivel mondial, peste 400.000 de oameni sunt muşcaţi de şerpi. Specialiştii spun, însă, că 90% din muşcături se întâmplă atunci când oamenii încearcă să îi prindă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt