Tezaur descoperit de un constănţean

Tezaur descoperit de un constănţean

Descoperire istorică a unui constănţean. În timp ce cauta metale rare, cu ajutorul unui detector, acesta a dat peste un adevărat tezaur roman. S-a întâmplat într-o localitate din judeţul Constanţa, iar bărbatul a chemat Poliţia şi arheologii de la Muzeul de Istorie ca să le predea comoară. Specialiştii spun că monedele sunt din secolul III înaintea erei noastre.

Aşa arată tezaurul găsit în localitatea constănţeană Ciobăniţa. Bărbatul care l-a descoperit este pasionat de arheologie şi deseori merge împreună cu prietenii lui în diverse zone ale judeţului ca să caute comorile ascunse ale Dobrogei. Până acum descoperirile au fost fără vreo valoare, nu şi acum.

Peste 350 de monede ar fi fost în vasul de ceramică găsit. Foarte multe sunt din bronz si au aceeasi dimensiune. Desenele de pe monede sunt diferite. Pe unele sunt acvile, pe altele şerpi sau chiar îngeri.

Bărbatul a anunţat imediat autorităţile, iar la faţa locului au ajuns poliţiştii împreună cu o echipă de specialişti de la Muzeul de Istorie şi Arheologie. Aceştia au preluat tezaurul, iar în zilele următoare se va analiza fiecare monedă. Specialiştii vor să afle din ce perioada provin şi cărei civilizaţii aparţin. Găsitorii vor putea primi o treime din valoarea tezaurului după expertizarea acestuia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt