Tragedie pe munte

Tragedie pe munte

Un bărbat de 71 de ani care se afla pe un traseu montan a alunecat pe zăpadă şi a căzut de la 100 de metri înălţime! Turistul a fost preluat în stare ctitică de către salvamontiştii care l-au coborât cu o targă de pe munte. Echipajele medicale l-au transportat de urgenţă la spital, însă acolo s-a stins din viaţă. La un pas de moarte a fost şi un turist care s-a aventurat în Munţii Făgăraş, în ciuda viscolului puternic.

Tragedia a avut loc în masivul Leaota. Bărbatul avea 71 de ani şi făcea parte dintr-un grup de turişti şi aveau şi ghid. La un moment dat, însă, bărbatul a alunecat şi a căzut mai bine de 100 de metri înălţime, lovindu-se de copaci.

Salvamontiştii din Argeş au intervenit de urgenţă la faţa locului pentru a-i acorda bărbatului primul ajutor. Au reuşit să ajungă repede la el însă avea mai multe răni şi intrase şi în stop cardio-respirator şi a murit la spital. În acest caz, poliţia a deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă.

Tot în judeţul Argeş, inconştienţa unui turist s-ar fi putut transforma într-o cumplită tragedie. Tânărul în vârstă de 24 de ani a plecat împreună cu şase prieteni în munţii Făgăraş. Îşi lăsaseră maşinile în zona Capra, iar de acolo au
plecat pe jos spre vâful muntelui. Pe traseu au fost surprinşi de un viscol puternic, iar cei şase s-au adăpostit la Cota 2000. Tânărul de 24 de ani, însă, a încercat să coboare sigur în locul unde şi-a lăsat maşina. Nu a mai ajuns şi au plecat în salvarea lui 3 salvamontişti.

Întreaga operaţiune s-a desfăşurat pe viscol şi ninsoare cu intensificări ale vântului care depăşea 100 de kilometri la ora. La peste 1700 de metri, vizibilitatea era sub 10 metri.

Într-un final, tânărul a fost găsit de către salvatori şi dus în siguranţă către Cota 2000.

Operaţiunea salvamotiştilor a durat mai bine de şase ore dar fără victime şi cu toată lumea în starea bună.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt