Tragedie pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru morţi şi cinci răniţi după explozia unei magistrale de gaze

Tragedie pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru morţi şi cinci răniţi după explozia unei magistrale de gaze

Tragedie în judeţul Vrancea, pe şantierul autostrăzii Moldova. 4 oameni au murit, iar alţi 5 au fost răniţi, în urma unei explozii care a avut loc puţin după miezul nopţii. O echipă de muncitori a fisurat magistrala de gaze care asigura alimentarea în zona Moldovei.

Autorităţile au constatat faptul că ţeava era amplasată la doar un metru adâncime. Deflagraţia a fost atât de puternică încât s-a observat de la 31 de kilometri distranţă, din Focşani. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional! 

Ora 1.30. Autostrada Moldova, judeţul Vrancea. Acesta este momentul în care ţeava de gaze este fisurata şi se instalează haosul. O cameră de supraveghere a surprins deflagaraţia, de la câteva sute de metri distanţă. În secundele următoare, flăcările s-au înălţat pe zeci de metri, iar cerul s-a luminat complet.  Imediat, s-a dat alarma, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.  

Imaginile dezastrului au fost surprinse inclusiv de la zeci de kilometri depărtare. La faţa locului au ajuns şi reprezentanţii Transgaz, care au confirmat faptul că a fost lovită conducta magistrală care alimenta zona Moldovei. Explozia a avut loc în momentul în care unul dintre muncitori a lovit cu utilajul conducta, care se afla la doar un metru adâncime. 

Salvatori, pompieri şi poliţişti au ajuns de urgenţă la faţa locului. Flăcările au cuprins întreaga zonă. 9 muncitori au fost surprinşi de deflagraţie. Patru dintre ei au murit pe loc. Autorităţile au găsit trupurile carbonizate la câteva zeci de metri de locul exploziei. Marius Chiriac este unul dintre munictorii care şi-au pierdut viaţa în explozie. Abia ce se căsătorise, în urmă cu trei săptămâni, iar acasă îl aştepa soţia însărcinată. Alţi cinci muncitori au fost răniţi în urma deflagraţiei. Doi dintre ei erau în stare critică.
Localnicii povestesc că deflagraţia a fost atât de puternică încât, iniţial, au crezut că este vorba de un cutremur. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt