Tramvaiele din Iaşi, bombe cu ceas

Tramvaiele din Iaşi, bombe cu ceas
foto: ziaruldeiasi.ro

Tramvaiele care circulă prin Iaşi sunt adevărate bombe cu ceas, acuză un vatman care le-a filmat şi fotografiat defecţiunile. El a predat toate materialele la Parchet şi a făcut şi plângere penală.

Conducerea companiei de transport public recunoaşte că tramvaiele se mai defectează, dar nu aşa de des cum spune angajatul. Acum se aşteaptă rezultatele anchetei penale. Vatmanul, însă, ar putea fi pedepsit de şefii săi.

Vatmanul spune că s-a plâns de nenumărate ori conducerii companiei de transport public, dar nu au fost luate nici un fel de măsuri, iar tramvaiele au ieşit în continuare pe stradă, de foarte multe ori defecte, punând în pericol atât viaţa celor care le conduc, cât şi cea a călătorilor. Acum speranţa lui este în justiţie.

Emilian a surprins defecţiunile tramvaielor ieşene în imagini, foto sau video, dar a strâns clipuri de pe reţelele sociale, pe care le-a trimis parchetului, pentru ca şi oamenii legii să vadă cum se circulă prin oraş. Unele tramvaie au deraiat, altele şi-au pierdut uşile în mers, iar lista e mare.

Vatmanul spune că a dat totul în vileag deoarece defecţiunile pun în pericol viaţa călătorilor. În ciuda defectelor, nu se fac revizii, acuză el. Şi pentru călători, cursele cu tramvaiul au devenit adevărate aventuri. Acuzele aduse sunt susţinute şi de un fost angajat. Acesta povesteşte chiar un incident de zilele trecute care se putea termina cu o tragedie.
Conducerea companiei de transport public nu este de acord cu ce susţine Emilian Râpanu. Spune, de asemenea, că nu îi obligă nimeni pe vatmani să folosească vehiculele cu probleme. Mai mult, după finalizarea anchetei penale, compania a anunţat că va lua măsuri împotriva vatmanului.
Zilnic, în Iaşi circulă între 70 şi 100 de tramvaie, iar restul, peste 60, se află în depou cu diferite defecţiuni.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt