Transalpina şi Transfăgărăşan se închid în funcţie de vreme

Transalpina şi Transfăgărăşan se închid în funcţie de vreme

Două dintre cele mai spectaculoase şosele din Europa, Transalpina şi Transfăgărăşan, rămân deschise până când vremea le va închide! Temperaturile ridicate şi lipsa zăpezilor la peste 2000 de metri altitudine i-au determinat pe cei care administrează drumurile să le ţină pe ambele deschise circulaţiei. Bucurie pentru turişti, mai ales pentru cei veniţi din străinătate. În zonă sunt peisaje unice şi trasee spectaculoase, perfecte pentru o drumetie de toamnă.  

Transalpina, supranumită şi ,,Drumul Regelui”, leagă de peste 2.000 de ani două provincii istorice româneşti, Transilvania şi Oltenia. A fost reconstruită în anul 1935, iar Carol al II-lea a inaugurat-o împreună cu familia regală. În timp, şoseaua dintre nori a devenit un traseu de legendă. Este cel mai înalt drum rutier nu numai din întregul lanţ al munţilor Carpaţi, ci şi din România.

Pe alte creste de munte, la celălalt capăt al judeţului Sibiu, ajungem pe Transfăgărăşan. Aici o găsim pe Cristina Malloy, o turistă din Irlanda. A rămas uimită de frumuseţea drumului, despre care a aflat dintr-o emisiune auto urmărită în toată lumea.
Serpentinele, drumul şerpuit, Cascada Bâlea, dar şi culorile bogate ale Munţilor Făgăraş, toamna. Toate fac din  şoseaua lungă de aproape 150 de kilometri un obiectiv de postat pe reţelele de socializare. Aşa cred şi Sergio şi Clara, care au venit special din Spania  pentru o plimbare cu fotografii pe Transfăgărăşan
 
Drumarii verifică zilnic şoseaua pentru ca şoferii să circule în siguranţă. Şi anul acesta, vremea ţine cu turismul din zonă. În 2021, Transfăgărăşanul a fost închis cu două săptămâni mai târziu faţă de data stabilită iniţial, iar în 2022 - cu trei săptămâni. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt