Transportul public, pericol public

Transportul public, pericol public
foto: facebook.com/STB Tribuna angajatilor

Pentru şoferi mersul pe şinele de tramvai este o cursă cu obstacole! La capătul de linie CFR Progresul un tramvai a deraiat. Este vorba despre un model Imperio care ar fi avut probleme cu unul dintre motoare. Linia 25 a fost blocată până când tramvaiul a fost repus în funcţiune. Incidentele pe şine sunt însă frecvente.

Weekendul trecut podeaua unui autobuz a fost străpunsă de o bucată de cornier care ar fi trebuit să protejeze şina de tramvai. Din fericire de data aceasta nu erau călători în autobuz. O tragedie poate avea însă loc oricând. Zeci de kilometri de şine de tramvai au nevoie urgent de reparaţii! 

Podeaua autobuzului a fost străpunsă de o bucată de cornier, care ar fi trebuit să protejeze şina. Şoferul a publicat imaginile pe o reţea de socializare. Din fericire nu erau călători în autobuz când s-a întâmplat totul. Într-un astfel de caz vina este în totalitate a şoferului. De altfel incidentul a avut loc în apropiere de intersecţia cu strada Mântuleasa, pe o porţiune de şosea pe care maşinile sunt obligate să circule pe linia de tramvai, fiind singura bandă pe sensul de circulaţie. Oamenilor le este frică să mai meargă cu transportul în comun, dar o fac de obligaţie. Şoferii de autobuze aşteaptă cu frică următorul incident grav din transportul public din Bucureşti.

În urmă cu doi ani un incident similar a avut loc: Şina a intrat prin podeaua tramvaiului direct în piciorul unui călător. Aproape 50 de km de şine de tramvai din Capitală au nevoie de lucrări de modernizare. Au fost împărţite în 16 loturi, iar Primăria a lansat licitaţii pentru ele. Pentru primul lot, cel mai mare şi scump, nu s-a înscris niciun constructor. Este fix lotul pe care a avut loc incidentul din weekend.

Astfel de evenimente continuă să fie un risc pentru cetăţeni şi şoferi. În ultimul an trei tramvaie au deraiat în Capitală, în condiţiile în care viteza lor de circulaţie maximă este de 15km/oră, iar în unele porţiuni de 10 km/oră. 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt