Traseul spre Grecia, afectat de incendii şi caniculă

Traseul spre Grecia, afectat de incendii şi caniculă

Incendiile de vegetaţie ajung tot mai aproape de România! Focul a pus stăpânire şi pe Bulgaria, unde 60 de hectare de pădure au ars. Şi autorităţile din Turcia continuă să se lupte cu flăcările după ce mai multe regiuni au fost cuprinse de foc.â

Pompierii din Turcia continuă să se lupte cu focul în a treia zi consecutivă. 18 districte din sudul ţării au fost evacuate din sudul ţării după ce peste 60 de incendii au pus stăpânire pe una dintre destinaţiile preferate de români. 3 oameni au murit iar alţi 140 au avut nevoie de îngrijiri speciale. Autorităţile spun că din păcate, stingerea incendiilor va dura o perioadă destul de lungă.

Flăcările au făcut prăpăd în Bodrum şi în Marmaris unde, mai mulţi turişti aflaţi în staţiune au fost evacuaţi din resorturi.

Nu doar destinaţiile preferate de români sunt în pericol ci şi drumul până acolo poate fi unul neplăcut din cauza condiţiilor extreme.

Românii care ajung în Bulgaria trebuie să fie extrem de atenţi deoarece mai multe incendii de vegetaţie au cuprins ţara în ultimele zile.

Mai exact, aproximativ 170 de incendii au pornit în mai multe regiuni ale ţării. Printre acestea se numără Tvărdiţa, oraş aflat în centrul Bulgariei, Burgas, care se află la aproximativ 100 de kilometri de Varna dar şi Sandanski care este situat în sud-vestul ţării, la 32 de kilometri de Promachonas, punctul de trecere în Grecia.

Şi românii care aleg ca destinaţie de vacanţă în aceste zile litoralul grecesc tebuie să fie extrem de atenţi pe drum atunci când tranzitează Macedonia. Autorităţile macedonene au emis o alertă de caniculă iar temperaturile vor ajunge până la 40 de grade Celsius. Una dintre cele mai afectate regiuni va fi Skopje, aflată la 51 de kilometri de Tabanovste unde se află graniţa cu Serbia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt