Trei femei s-au infectat cu HIV după ce şi-au făcut un tratament anti-aging. Cum se numeşte procedura?

Trei femei s-au infectat cu HIV după ce şi-au făcut un tratament anti-aging. Cum se numeşte procedura?

Trei femei din New Mexico au fost diagnosticate cu HIV după ce şi-au făcut un tratament natural anti-aging, numit Terapia Vampir. Procedura constă în multiple micro-injectări ale dermului cu plasma îmbogăţită cu trombocite, scrie ABC News. 

CDC spune că incidentele de la un centru spa medical fără licenţă sunt primele cazuri documentate de transmitere a virusului printr-o procedură cosmetică cu ace.

Terapia Vampir este considerată a fi o opţiune mai accesibilă şi mai puţin invazivă decât obţinerea unui lifting facial, dar procesul poate fi un pericol grav pentru sănătate dacă este realizat în condiţii insalubre, potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor. Procedura, numită şi plasmă bogată în trombocite sau PRP, este promovată de susţinători că ajută la reducerea dimensiunii porilor şi a liniilor fine, precum şi la întinerirea pielii. 

Printre vedetele care au încercat această terapie se numără şi Kim Kardashian. Actriţa postat un selfie pe reţelele sociale cu faţa sa însângerată, după ce a încercat tratamentul în 2013. De atunci, ea s-a declarat împotriva procedurii.

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt