Tren plin cu pasageri, în flăcări

Tren plin cu pasageri, în flăcări

Incendiu violent la intrarea în gara Oradea! 20 de pasageri au fost evacuaţi de urgenţă după ce un tren a luat foc. Flăcările au izbucnit la vagonul motor, iar mecanicul a oprit în câmp ca să evacueze pasagerii. Trenul a ars în totalitate. 

Trenul Regio circula pe ruta Arad-Oradea. Mai avea doar câtiva km până în gara Oradea, în momentul în care au apărut primele flăcări. Mecanicul a reuşit să oprească garnitura şi i-a evacuat de îndată pe pasageri. Apelul la 112 a fost dat puţin înainte de ora 7 şi imediat, mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la faţa locului. După aproape o oră, flacările au fost stinse. 

CFR Călători precizează, într-un comunicat, că ,,în această dimineaţă la intrarea în staţia Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3331 Arad - Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători şi personalul feroviar sunt în siguranţă, trenul fiind complet evacuat”.

Trenul care a luat foc era vechi de peste 80 de ani. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu susţine că până acum nu s-au făcut investiţii în achiziţionarea de garnituri de tren. 

ISU Bihor precizează că incendiul s-a produs din pricina unui scurtcircuit la un conductor electric defect.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt