Trotuarul din pustietate

Trotuarul din pustietate

Este cunoscut faptul că România nu duce lipsă de investiţii inutile. Printre preferatele autorităţilor... construcţiile, drumurile şi podurile în pustietate sau care nu duc nicăieri. Capitala nu face excepţie. La periferia Bucureştiului a fost amenajată de curând o stradă pe marginile căreia primăria a construit şi trotuare cum de multe ori nu vezi în inima oraşului.

Doar că acesta nu foloseşte nimănui. În zonă nu sunt locuinţe şi nici pietonii nu circulă. Din categoria lucrărilor fără sens face parte şi o pasarelă pietonală de pe centura Capitalei, care dă într-o cale ferată.

Pentru pietonii din Bucureşti de multe ori este greu să găsească un trotuar liber. Foarte multe sunt prea înguste, iar, pe deasupra, unele sunt invadate de stâlpişori sau pomi. Pe strada Iuliu Haţieganu nu există această problemă, însă. Doar că aici lipsesc pietonii.

Strada este la numai câteva zeci de metri de judeţul Ilfov şi leagă sectoarele 3 şi 4 ale Capitalei. Pentru maşini, apariţia ei este cât se poate de benefică. Primarul Sectorului 3 dă de înţeles că trotuarele erau prevăzute în proiect.

Tot la marginea Capitalei, în zona ieşirii spre Autostrada A1, au fost construite la începutul anului mai multe pasarele pietonale, care trec peste şoseaua de centură. Una dintre ele a ridicat semne de întrebare în rândul oamenilor. Compania Naţională de Drumuri spune că proiectul de acolo este, însă, incomplet, momentan.

Apariţia pasarelei a dus şi la îngustarea uneia dintre benzile de circulaţie, motiv pentru care muncitorii de la drumuri au fost nevoiţi să facă noi marcaje pe asfalt.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt