Trump le-a promis magnaţilor petrolului că va răsturna politicile de mediu ale lui Biden. Ce a cerut în schimb

Trump le-a promis magnaţilor petrolului că va răsturna politicile de mediu ale lui Biden. Ce a cerut în schimb

Donald Trump, candidatul de dreapta la preşedinţia SUA, le-a promis directorilor companiilor petroliere că va anula politicile de mediu ale preşedintelui Joe Biden dacă va fi ales în noiembrie, relatează Washington Post, preluat de Hotnews.ro.

În acelaşi timp, magnatul republican le-a sugerat acestora să strângă nu mai puţin de un miliard de dolari pentru a-i finanţa campania, precizează cotidianul, bazându-se pe surse anonime pentru a relata această întâlnire, care a avut loc în aprilie la reşedinţa sa din Florida, la Mar-a-Lago.

În replică, echipa de campanie a rivalului său democrat, Joe Biden, l-a acuzat pe fostul preşedinte că „a vândut familiile muncitoare” în schimbul „donaţiilor pentru campania sa din partea magnaţilor petrolului”.

Contactată de AFP, echipa de campanie a lui Donald Trump nu a confirmat şi nici nu a infirmat conţinutul articolului.

„Joe Biden este controlat de extremiştii ecologişti care încearcă să pună în aplicare cel mai radical program energetic din istorie şi să-i oblige pe americani să cumpere vehicule electrice pe care nu şi le pot permite”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

„Lichidează viitorul planetei pentru un cec de un miliard de dolari”

Potrivit Washington Post, Trump s-a angajat să pună capăt imediat îngheţării de către administraţia Biden a licenţelor pentru noi exporturi de gaze naturale lichefiate (GNL).

De asemenea, acesta ar fi declarat că va scoate la licitaţie mai multe contracte de închiriere de licenţe de foraj petrolier în Golful Mexic şi că va ridica restricţiile privind forajul în Arctica din Alaska.

The New York Times a relatat, de asemenea, despre întâlnirea de la Mar-a-Lago şi despre apelul lui Trump ca oficialii să doneze 1 miliard de dolari pentru campania sa.

Printre cei aproximativ 20 de lideri de afaceri şi directori invitaţi se numără directori de la Venture Global, Cheniere Energy, Chevron şi Exxon, potrivit unei liste obţinute de Washington Post.

Joe Biden a promovat un plan masiv de finanţare a tranziţiei energetice până în 2022. Donald Trump, pe de altă parte, pune la îndoială însuşi principiul încălzirii globale şi retrăsese Statele Unite din Acordul de la Paris.

„Donald Trump se comportă ca un personaj negativ din desene animate, propunând să lichideze viitorul planetei pentru un cec de un miliard de dolari”, a reacţionat într-un comunicat asociaţia de protecţie a mediului Evergreen Action.

Echipa de campanie a lui Joe Biden l-a acuzat pe Donald Trump că se comportă ca o „marionetă pentru cei mai mari donatori ai săi”.

„Trump nu luptă pentru ceea ce este mai bine pentru familiile americane, pentru o energie mai ieftină sau pentru clima noastră - lui îi pasă doar de câştigarea acestor alegeri”, a denunţat aceasta.

Afla mai multe despretrumppetrolbiden
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt