Trupele speciale păzesc localitatea Bolintin Vale

Trupele speciale păzesc localitatea Bolintin Vale

Situaţia este tensionată în continuare în Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Aseară, sute de oameni au ieşit în stradă pentru a le cere autorităţilor să-i scoată din localitate pe autorii crimei care i-a şocat. Mascaţii stau de aproape 24 de ore de pază, în cazul izbucnirii unui conflict. Între timp, ancheta poliţiei continuă, după ce un şofer de microbuz a murit pentru că mai mulţi indivizi l-au bătut cu pietre. Localitatea a fost declarată zonă specială de siguranţă publică şi este împânzită de trupe speciale.

Bărbatul ucis avea 45 de ani şi era sofer pe microbuz. Cei care l-au cunoscut spun ca era un om linistit

In seara atacului, după ce şi a terminat cursele, se întorcea spre Bucuresti, când a fost oprit de 4 persoane- 3 bărbaţi şi o femeie, care au insistat sa urce in maşina. Erau bauti şi pe drum au început sa devină agresivi cu şoferul. Acesta din urma i-a dat jos. Supăraţi, scandalagiii i-au tăiat unul dintre cauciucuri, iar bărbatul a alergat după ei sa le ceara explicaţii.

Unul dintre bărbaţi, care l-ar fi lovit cu o piatră, a fost reţinut pentru 30 de zile. In localitate, însă, oamenii au ieşit in strada si au cerut de la autorităţi sa rezolve problema.

Locuitorii din Bolintin Vale spun ca problemele sunt mai vechi.

În Bolintin Vale trăiesc aproape 4.000 de cetăţeni de etnie romă. Problema ar fi, însă, o comunitate venită din Răcari care locuieşte fără forme legale. Voci din comunitate spun că ar cere inclusiv taxe de protecţie.

Astăzi la primarie, s a constituit o celula de criza la care au participat prefectul judeţului şi reprezentanţii IPJ Giurgiu.

Edilul , însă, spune că nu a putut sa-i scoată din localitate pe cei care fac probleme.

Între timp, şi ancheta poliţiei pentru ucidere din culpă continuă. Localnicii spun că îşi doresc doar ca rromii care
creează probleme să plece din Bolintin Vale şi că vor continua să iasă în stradă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt