Turul României. Raluca Turcan, la Prima News: “Cultura nu este risipă de bani, cultura este investiţie”

Turul României. Raluca Turcan, la Prima News: “Cultura nu este risipă de bani, cultura este investiţie”

Turismul cultural are un potenţial deosebit, din pacate insuficient exploatat în Romania. Raluca Turcan, Ministrul Culturii, este de părere că domeniul culturii este văzut ca o risipă de bani, şi nu ca o investiţie pentru toate celelalte domenii.

“Să nu ne imaginăm că o sa vină fluxul de turişti atât timp cât România o să fie deficitară la partea de infrastructură rutieră”, spune Raluca Turcan.

“Din nefericire, până acum cultura a fost văzută ca un domeniu în care doar se cheltuieşte mult, fără a se vedea impactul dezvoltării culturale a unei ţări asupra climatului economic”, mai susţine ea. Ministrul dă exemplu oraşul Sibiu, un “proiect - pilot al României pentru o dezvoltare durabilă”.

„Este nevoie de o viziune comună, atât a Ministerului Antrepreneriatului şi Turismului, cât şi a Ministerului Culturii. Şi mai mult decât atât, este nevoie de o viziune de ţară, de o linie trasată de la nivelul Guvernului”, adaugă Raluca Turcan.

"Avem evenimente culturale atractive şi căutate de oameni, dar care sunt în zone greu accesibile, care nu beneficiază de o infrastructură de calitate, astfel încât atunci cand un turist vine în ţară, să poată să meargă direct acolo, sa poată cauta într-un format digital, să acceseze detalii despre obiectivul turistic respectiv. În momentul în care accesul este facil, şi numărul turiştilor creşte. Să nu ne imaginăm că o sa vină fluxul de turişti atât timp cât România o să fie deficitară la partea de infrastructură rutieră.

Atunci când se vor fi terminat alegerile, poate clasa politică va sta mai pe îndelete să gândească cum putem valorifica la maximum avantajele României".

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreraluca turcansibiucultura
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt